"Pasif yangın durdurucular"
10.8.2016
Mersin Entegre Sağılık Kampüsü Yangına Dayanıklı Asma Tavan Uygulaması İçin Tecbor´u Seçti

Nanotek İnşaat, 2015 yılının sonunda distribütörü olduğu İspanyol Mercor Tecresa firmasının magnezyum oksit bazlı yangına dayanıklı plakası Tecbor ürününü Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde kullanılması için anlaşma sağladı.

Tecbor ürünü nerede kullanıldı?

Tecbor'un sertifikalı pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Aşağıdaki broşürde detaylı olarak kullanım alanlarını ve uygulama detaylarını bulabilirsiniz. Tecboard Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde kaçış yollarında bulunan 500 m²'lik asma tavanın yangına dayanıklı olması amacı ile kullanılmıştır. 

Tecbor ürünü yangına ne kadar dayanıklı?

Tecbor uluslar arası akredite laboratuarlar tarafından yapılan testler sonucunda yangına, 180 dakikaya kadar dayandığı onaylanmıştır. Türkiye'de ki mevcut yönetmelikler en yüksek yangın dayanımının 120 dakika olduğunu bilinmekedir. Bu sebeple, Tecbor mevcut yapılarda istenilen dayanımı fazlası ile karşılamaktadır.

Tecbor montajı nasıldır?

Tecbor standart alçı plakalardan farklı değildir. Standart alçı plaka bağlantı elemanları ve ekipmanıyla rahatlıkla montajı yapılır. 

Tecbor yangına dayanıklı bölme duvarlarda da kullanılabilir mi?

Trcbor'un asma tavan haricinde pek çok detay uygulamada sertifikası bulunmaktadır. Yangına dayanıklı bölme duvar bunlardan bir tanesidir. Bunun haricinde çelik taşıyıcı sistemlerin yangından korunması için de kullanılmaktadır.