"Pasif yangın durdurucular"
10.9.2016
Karbon Fiber Güçlendirmenin Yangından Korunması

Karbon Fiber Güçlendirmenin Yangından Korunması

Karbonfiber ile güçlendirme yapılmış binalarda yangın riski konusunda tedbir almak zorundadır. Karbonfiber in betonarmeye montajında kullanılan epoksi yaklaşık 100 °C de etkisini kaybetmekte ve yapılan güçlendirmeyi etkisiz kılmaktadır. Deprem ile yangın durumunun sıklık ile beraber yaşandığı düşünülürse bu çok tehlikeli bir durum yaratmaktadır.

Epoksi Yangından Nasıl Korunur?

Distribütörü olduğumuz Mercor Tecresa firmasının sadece güçlendirme sistemlerini yangından korumak için tamamladığı testler mevcuttur. Tecwool F ürünü güçlendirme üzerine 5 cm kalınlıkta uygulandığında, yangın anında 120 dakikalık bir koruma sağladığı akredite laboratuvarlarda kanıtlanmıştır. Test sonuçları, 120 dakikalık yangın sonunda karbonfiber katmanın dış yüzey sıcaklığının 85 °C'nin üzerine çıkmadığını göstermekteddir.

Tecwool F Uygulaması Nasıl Yapılır?

Tecwool F, mineral yün bazlı olmas ısebebi ile içerisinde lifli bir yapı barındırmaktadır. Bu lifli yapı pek çok yüzeye yapışmasını sağlamakta ve çatlakları engellemektedir. Karbonfiber gibi parlak bir yüzeyde adelansı arttırmak ve 5 cm'lik harcın mukavemetini arttırmak amacı ile kümes teli ile sarılmalıdır.

Kümes teli tüm güçlendirmenin etrafına sarıldıkan sonra Tecwool F özel makinası ile yüzeye püskürtülmelidir. Minimum kalınlık 5 cm olmak zorundadır.

UYGULAMA VİDEOLARI